Nederlands kampioen in Alphen!

the riddle alphen 2019

Zaterdag 31 augustus was het de beurt aan onze aller laatste wedstrijd voor de Nederlandse competitie, Alphen. We stonden er in het tussenklassement goed voor! Met een ruime voorsprong stonden wij al enige tijd op de eerste plaats. Echter was er deze laatste wedstrijd, echt nog wel kans om deze eerste plaats te verliezen!

Een spannende dag brak aan! Ook al hielden we alle opties open, we gingen met een goed gevoel richting Alphen en hoopten gewoon op het allerbeste. Met een gezellige bus vol gingen we op deze stralende dag richting brabant. Om 18:30 uur ging de mini unlimited klasse van start. Let's try had de eerste officiele run en met een mooie run kwam deze tot een afstand van 107,07. Hierna kwamen exception 94,13 en Pokerface 100,59. Hierna was het Riddle time!.. En met een mooie strakke run mocht The Riddle een Full Pull neerzetten! Wat een blijdschap en opluchting in het Puttense kamp! Want we konden de titel nu eigenlijk al bijna ruiken! .. Met eigenlijk de Vampire als enige concurent en de zekerheid van een finale plek was de winst bijna zeker.. Hierna volgde Top Dog met een mooie full pull. Tijdens deze run begon het flink te regenen en werd de wedstrijd enige tijd stil gelegd. Na zo,n drie kwartier werd de wedstrijd vervolgd volgens de startlijst. Wel werd besloten om twee runs aan te kijken om te kwaliteit van de baan de beoordelen. Mochten deze twee runs goed verlopen dan werd de wedstrijd vervolgd. Zo niet dan zouden de runs die voor de regen waren verreden ook overnieuw moeten. Backdraft mocht het spits afbijten en zette een mooie run neer met 78,74. Hierna kwam Hella Lambada en ook deze run was super en bereikte de full pull met gemak. De baan bleek dus nog prima in orde en de wedstrijd werd vervolgd. Hierna kwamen Hornet 90,49 en Reny mission impisible 97,01. Hierna kwam onze grote concurent voor het nederlands kampioenschap, de Vampire! Aan de mooie run kwam door onbekende reden een abrubt einde bij een afstand van 102,16! Wat voor hen heel vervelend was bleek voor The Riddle fans een grote opluchting! Want we konden nu toch wel met zekerheid zeggen: The Riddle is Nederlands kampioen 2019!! Maar de dagcompetitie was nog niet klaar dus hierbij nog de volgende resultaten: Bobcat jr. FP, Dirty herrie 80,54, The Challenger 103,68 Lucky Ducky FP Bakdraft 48,19

Hierna volgde de finale! En nu we onszelf Nederlands Kampioen mochten noemen zou het toch wel heel leuk zijn als we de dagcompetitie ook nog in de wacht zouden mogen slepen. De spanning begon dus langzaamaan weer te stijgen! Wij mochten de eerste run neerzetten in de finale en met wederom een mooie strakke run kwam The Riddle tot stilstand bij een afstand van 110,35 Hierna volgde Top dog met een afstand van 101,22 Hella Lambada 109,23, Bobcat Jr. stoof langs onze (tot dusver verste) afstand en kwam tot stilstand bij 113,27. Helaas onze kans op een eerste plaats voor de dagcompetitie was verkeken! Lucky Ducky was de laatste finalist en met één been in de lucht vanwege een losgeschoten slang kwam couzijn tot een afstand van 106,04. We hadden dus een mooie tweede plaats te pakken in Alphen! Wauw, twee keer op het podium deze dag!!

Want was is het mooi, om met zo'n sterk deelnemersveld te mogen zeggen dat we dit jaar Nederlands beste zijn!! Want wat zijn de tractoren in onze klasse aan elkaar gewaagd! En op de twee titels dit seizoen behaald, zijn we dan ook meer dan trots!! 



« Terug