Europese Kampioenschappen in Denemarken.

the riddle europcup kampioen 2019

Tijdens het weekend van 7 en 8 september barste het gebulder voor de allerlaatste keer los in Brande, Denemarken.

Hier kwamen Europa's beste tractoren nog eenmaal samen om de strijd aan te gaan! En wel voor de titel Europees kampioen 2019. Deze uitslag word tijdens één wedstrijd beslist dus een beetje geluk hierbij is wel nodig! Het was een regenachtig weekend maar gelukkig mocht de wedstrijd gewoon doorgaan volgens planning! Wel werd er een aanpassing gedaan voor de competitie want daar waar je tijdens een EK altijd twee trekpogingen hebt om een full pull te halen werd nu besloten dat iedere tractor één trekpoging had om in de finale te komen. Dit om zo tijd te besparen zodat iedere klasse in elk geval aan kon haken.

Het werd een spannende wedstrijd voor de mini unlimiteds met een mooie maar ook trikky baan. Een baan waarbij aan de start moeilijk grip te krijgen was maar even verderop de grip opeens wel te vinden was. Hierdoor kwamen een aantal tractoren toch wat in de problemen met de balans en dit maakt het altijd uitkijken geblazen. Voor ons was het dan ook vooral belangrijk om die full pull lijn te halen en gelukkig lukte dit! Met een wat onrustige run kwa balans bereikte we gelukkig de finale! Met een zeven tal andere tractoren werd de finale verreden. Hieronder kunt u alle resultaten zien van deze wedstrijd.

Mini Modified

Rank Competitor Pull 1 Pull 2 Final 1 Final 2 Points
1 Bobcat Jr. (NL) FP 93.59
2 The Riddle (NL) FP 93.23
3 Hella Lambada IX (NL) FP 92.59
4 Top Dog (NL) FP 88.74
5 Let`s Try (NL) FP 88.37
6 Catweazle III (DE) FP 78.00
7 Hella Blower Power (NO) FP 59.74
8 The Hornet (NL) 93.74
9 Poker Face (NL) 92.87
10 Wild Popeye (DK) 90.02
11 Swedish Iron Toy (SE) 89.19
12 Blacksmed (DK) 87.83
13 Burning Massey (SE) 80.30
14 Team Boss (DK) 58.41
15 Exception (NL) 53.70
16 Breaker Jr. (NO) DISQ


En zoals u hierboven kunt zien eindigden we met 36 cintimeter achter de winnaar; Bobcat jr. Wat was het een spannende strijd want wij mochten in de finale als tweede tractor aanhaken. En telkens bleek onze run voldoende om op de nummer één positie te blijven staan! Totdat deze Nederlandse topper als laatste in de finale aanhaakte. Natuurlijk is bij iedere tractor de spanning groot maar ook van deze wisten we dat hij het in zich heeft te winnen! We zijn in de mini unlimited klasse ontzettend aan elkaar gewaagd en de concurentie is groot! Helaas voor ons reed de bobcat jr. onze afstand voorbij. Wat voor het oog nog wat onduidelijk leek maakte het score bord wel duidelijk. Bobcat jr. is de nieuwe Europees kampioen 2019! Natuurlijk hadden we gehoopt deze derde titel ook in de wacht te slepen en met zo,n klein verschil is het verlies gevoel wel even zuur. Maar dat mocht de pret van het mooie gezellige weekend absoluut niet drukken en des te meer zijn we trots op onze twee andere, eerder gewonnen titels.

Eurocup en Nederlans kampioen 2019! Twee titels waar we het gehele seizoen hard voor gestreden hebben, wat een top seizoen! Wij willen al onze sponsoren en vrienden dan ook onzettend bedanken voor het support! Zonder hen konden wij deze sport niet op dit niveau uitoefenen! Hiermee sluiten wij seizoen 2019 af, we hebben weer veel mooie winterplannen dus stil zitten doen we zeker niet... En we hopen tot ziens in 2020!  

« Terug

irritech VandeKraats BakkerIsolatie

Nimatech mheen the riddle broek metselwerken

bouwkamp putten the riddle planmeister the riddle boilergarant the riddle

gvb the riddle roos