Even voorstellen...

Even voorstellen …

Inmiddels is ‘The Riddle’ geen onbekende meer in het tractorpulling circuit. In 2008 zijn wij met ons team begonnen. De afgelopen jaren hebben wij de nodige ervaring opgedaan. We beleven vooral heel veel plezier aan de sport. Dat maakt het dat we erg gemotiveerd blijven om het hoogst haalbare uit onze tractor te halen.

Voortschrijdend inzicht

In 2012 kwamen wij tot de conclusie dat het anders moest. Tijdens Beach Pull Putten merkten we dat onze minipuller te weinig vermogen had in vergelijking met de anderen in onze klasse. Daarnaast was de gewichtsverdeling van de tractor niet helemaal in balans. Alles moet perfect zijn om te kunnen winnen.

Minipuller ‘Thor’

Eind 2012 hebben we de motor van de tractor op internet te koop aangeboden. Wat begon als grap, werd al snel serieus opgepakt door de markt. Binnen een dag kwam er een reactie uit Duitsland. Het Sleipnir Tractor Pulling Team zag het oude frame van onze tractor wel zitten. Aangezien zij te weinig knowhow in huis hadden om er een volledige tractor van te maken, klopte zij bij ons aan. Inmiddels is Thor, want zo heet de tractor inmiddels, naar Duitsland vertrokken. We blijven als team betrokken en volgen de prestaties van ''de oude Riddle'' op de voet. Thor heeft inmiddels haar eerste wedstrijd gereden. Het resultaat? Een mooie tweede plaats.

Puberteit

Het jaar 2013 was voor ‘The Riddle’ een lastig jaar. Het vinden van de juiste afstelling van de nieuwe motor bleek een uitdagende klus. We zijn enorm blij dat de motor gaandeweg het jaar beter ging lopen.  Eind 2013 was ‘The Riddle’ uiteindelijk volgroeit. Dit bleek wel aan het einde van ons wedstrijdseizoen in 2014, we mochten deze namelijk afsluiten als de nieuwe Nederlands- en Europees kampioen!
Inmiddels zijn we begonnen aan ons nieuwe seizoen 2015 wat weer veel spannends belooft! Onze concurentie zit niet stil dus we zullen hard moeten blijven werken om in de top te blijven presteren!

Een goed begin…

Zoals het spreekwoord zegt, is een goed begin vaak het halve werk. Inmiddels hebben we onze eerste wedstrijd verreden en deze goed mogen afsluiten. We hopen dat onze volgende wedstrijden ook voorspoedig mogen verlopen!

Nieuwe werkplaats

Eind 2012 verhuisde we van de vertrouwde werkplaats aan de Bijsterenseweg naar de nieuwe locatie in Veenhuizerveld. Hier staat een mooie ruime en overzichtelijke werkplaats met een grote kelder en kantine. Dit biedt ons de gelegenheid om in alle rust en met de juiste benodigdheden te werken aan onze kleine groen-zwarte krachtpatser.