2e plaats tijdens onze 1e Eurocup in Bernay!

In het weekend van 7 juni hebben we onze eerste Eurocup wedstrijd bezocht in Frankrijk- Bernay. Vrijdag middag vertrokken we richting Frankrijk. Met veel vertraging van file kwamen we uiteindelijk rond middernacht aan.

De volgende ochtend begon regenachtig en het leek er even somber uit te zien voor de wedstrijddag. Echter, werd het in de loop van de ochtend droog en mocht het een stralende dag worden met temperaturen zoals ze in ons Nederland ook opgegeven hadden. Rond 17:00 begon de openingsceremonie waarin iedere rijder van elke Europees team voorgesteld werd. Rond 18:00 begon de eurocup wedstrijd met onze mini unlimited klasse. Er waren veel afmeldingen binnen onze klasse en uiteindelijk verschenen er maar 4 mini's in Bernay deze dag. 4 Nederlandse mini's nog wel! Maar wel geduchte concurrenten als Gencom Lambada, Little Rascal en Butter Let's Try. De Little Rascal mocht onze klasse openen maar kwam al snel tot stilstand door problemen met de motor. Gencom Lambada mocht als 2e tractor volgen maar ook hij kende problemen en Wim ervaarde een wilde run welke uiteindelijk eindigde bij een afstand van 79,22 mtr. Daarna mochten wij het proberen, The Riddle haakte mooi op en we mochten een dikke full pull neerzetten. Ook Butter Let's try had een prachtige run en zette een dikke full pull weg. De finale beloofde dus spannend te worden!

Wij mochten het spits afbijten. Helaas trok onze tractor naar rechts en belande aan de wat mulle zijde van de baan waardoor we veel grip en snelheid verloren. We moesten tevreden zijn met een afstand van 91,89 mtr. Butter Let's try volgde ons en met een prachtig stabiele en rechte run door het midden van de baan stevende hij op zijn 1e plaats af met een afstand van 96,88 mtr! Des al niet te min zijn we ontzettend tevreden met het resultaat deze eerste eurocup wedstrijd, we zijn absoluut behoorlijk aan elkaar gewaagd binnen onze klasse waardoor de wedstrijd en uitslag erg spannend zijn en blijven! Aanstaande zaterdag hebben we opnieuw een wedstrijd, deze keer weer in Nederland, tractor pulling Oudenhoorn.

« Terug