Vierde plaats in Lochem

Zaterdag 2 augustus was het zover, de MechaTractor Pulling in Lochem. Een altijd spannende wedstrijd waar nogal eens tractoren kapot gaan… Ondanks de voorspelde regen reisden wij af naar Lochem waar iets na vijf uur (door een regenbui vlak van te voren) de wedstrijd kon beginnen. De mini unlimiteds reden dit keer als tweede klasse.

Anders dan normaal gesproken werd de full pull lijn op 120 meter gelegd. Normaal ligt deze op 110 meter en dus was het een extra uitdaging om een full pull te verrijden.

De Duitse minipuller Next Chapter reed vandaag een demo,hij startte in onze klasse. Omdat deze tractor een demo reed, werd de eerste tellende afstand neergezet door Dirty Herrie die tot 51,15 meter kwam. Daarna was de Vampire aan de beurt die een hele mooie run full pull reed.

De beurt was nu aan Exception die 82,48 en Backdraft die 67,84 meter reden en daarna waren wij al aan de beurt. Gezien onze vorige wedstrijd in Denemarken hebben wij vandaag gekozen om op safe te spelen en de tractor dus niet helemaal op scherp te zetten. Dit resulteerde voor ons in een afstand van 108,43 meter. Nu werd het spannend want er waren nog een aantal stevige concurrenten die moesten rijden en zou onze afstand dan genoeg zijn voor een podiumplek?

Na ons reden Little Bandit (89,52 mtr.), Butter Let’s Try (112,64 mtr.), Gencom Lambada 8 (118,97 mtr.) en Gompie (58,44 mtr.) Dit betekent dat wij uiteindelijk als vierde zijn geëindigd, achter Vampire, Gencom Lambada 8 en Butter Let’s Try. We zijn met deze vierde plek best wel tevreden, we hebben hierdoor namelijk nog steeds kans op een podiumplek in het klassement voor het Nederlands kampioenschap.

Onze volgende wedstrijd is 23 augustus in Alphen, dit is gelijk alweer de laatste wedstrijd van dit seizoen voor ons. We gaan daar ons best doen om een goede plaats in het klassement te veroveren! Het filmpje van Lochem is te vinden door hier te klikken.

Wellicht tot ziens in Alphen!

 

 

 

 

 

 

« Terug