3e van Europa's Beste!

IMG_4350.JPG

Zaterdag 12 September was het tijd voor de Europees kampioenschappen in Brande (DK)! We hadden er erg veel zin in want we gaan hier altijd met een hele groep, het hele weekend naartoe! Maar dat niet alleen, dit was ook onze laatste kans dit jaar om te laten zien wat we in huis hebben!

En gelukkig kregen we hiervoor de kans want uiteindelijk hebben we de 3e prijs in de wacht mogen slepen! Voor ons dit jaar, het mooiste resultaat!

We kwamen vrijdag avond samen met het Bandit team aan in een koud en regenachtig Brande. Ook de nacht van vrijdag op zaterdag viel er veel regen! Maar gelukkig klaarde het zaterdag mooi op en liet de zon zich uiteindelijk regelmatig zien! De openingsceremonie ging rond 13:00 uur van start en de mini unlimiteds stonden als 2e klasse op het programma. Met een Deense sleepwagen werd onze klasse verreden. Tijdens de Europees kampioenschappen krijgt iedere tractor 2 kansen om een full pull te behalen. Gelukkig mocht het bij ons de eerste poging raak zijn en mochten we met een mooie stabiele run een full pull in de wacht slepen!
Met ons waren nog 5 andere tractoren die de finale mochten rijden. De Gencom Lambada, Hella Lambada, Butter Let's Try, Reny's mission impossible en Swedish Iron toy. The Little Bandit mocht zich helaas niet kwalificeren voor de finale. André van de Ridder zat voor de 2e keer op de bok en kon de Little Bandit beide pogingen niet binnen de lijn houden.

In de finale mocht Gert Dingerink met Gencom Lambada als eerste starten. Met een super run mocht deze tot stilstand komen bij een indrukwekkende afstand van 112,53mtr. Na hem was de beurt aan zijn broertje Wim met de Hella Lambada. Voor hen natuurlijk super spannend ivm de onderlinge ''broeder-strijd!'' En spannend werd het want ook de Hella Lambada stevende hard af op de finish lijn maar kwam uiteindelijk kort achter de afstand van Gencom tot stilstand. Met een afstand van 110,43 mtr mocht hij de 2e plaats in de wacht slepen! Hierna was onze afstand de verste maar dit was natuurlijk eerst nog wel even spannend. The Riddle heeft vaker voor verassingen gezorgd dus je weet maar nooit! En in de buurt kwamen we zeker! Met een afstand van 109,46 kwam The Riddle uiteindelijk tot stilstand. Natuurlijk hadden we stiekem de hoop meer in de buurt te komen of zelfs erover maar na afgelopen seizoen voelen we ons ontzettend gelukkig met dit resultaat! The Riddle is nog steeds volop in de race en kan zeker tot de top gerekend worden!

Hieronder de verdere uitslagen:

4 Butter Let`s Try NL FP 88.06    
5 Reny Mission Impossible NL FP 85.06    
6 Swedish Iron Toy S FP 79.61    
7 Burning Baby S 88.66 85.51    
8 Wild Toy DK 83.60 ------    
9 Catweazle II DE 81.82 74.65    
10 Bad Boys Stormy FIN 66.07 38.56  
11 Ghost DK 41.56 41.33  
12 Little Bandit NL Disq Disq

Tevens betekent dit Europees Kampioenschap het einde van wedstrijd seizoen 2015. Wat hebben we een moeilijk jaar gekend. We zijn dan ook blij dat we dit jaar op deze manier hebben mogen afsluiten. Voor het seizoen 2016 hebben we weer nieuwe plannen en ideeen dus genoeg stof tot nadenken en werkzaamheden die we deze winter kunnen doen! Maar nu eerst heel wat anders in het verschiet! 25 September aanstaande hoopt onze Mattijs Staal in het huwelijksbootje te stappen met Gerjanne. Zij zijn de afgelopen tijd dan ook niet alleen druk geweest met de wedstrijden maar ook met de werkzaamheden in hun nieuwe huis en voorbereidingen voor de bruiloft. We willen hun dan ook veel succes wensen bij de laatste loodjes en hopen dat zij een prachtige trouwdag tegemoet mogen gaan!!

We hopen u deze winter regelmatig op de hoogte te houden van al onze werkzaamheden en natuurlijk tot volgens jaar met een nieuw seizoen! Nieuwe rondes, nieuwe kansen!!

« Terug