Wederom 3e in Eext!

Tractor-Pulling Eext am 04.07.2015 056.JPG

Zaterdag 4 Juli mochten we opnieuw een wedstrijd verrijden in Eext. Een zonnige dag en hoge temperaturen stonden op het programma! In de week voorafgaand aan de wedstrijd werd ons dan ook mee gedeeld dat er een floating finish wedstrijd verreden zou worden.

Een floating finish wedstrijd houd in dat in principe iedere tractor één kans krijgt om een afstand neer te zetten. De sleepwagen word dusdanig afgesteld dat er nagenoeg geen full pull's verreden kunnen worden. De Full-Pull lijn word verzet naar de 120 meter dus de afstand die moet worden behaald is dusdanig groot dat de kans op een finale zeer klein is.

We stonden als 7e tractor op de startlijst in onze klasse. Voor ons mochten grote namen als Hella Lambada en Vampire het spits afbijten. Hella Lambada zette hierbij de forse afstand van 109,63 mtr neer. Vampire had er echter iets meer moeite mee en kwam vrij abrupt tot stilstand bij de 85,93 mtr. Ook Let's Try kende problemen en kwam tot de 67,53 mtr. Hierna was het onze beurt. The Riddle ging prima van start en had een prima balans. Maar ook wij kwamen snelheid en meters tekort op de Hella Lambada en moesten genoegen nemen met een afstand van 100,46 mtr. Na ons volgde Little Bandit welke een afstand neerzette die goed was voor de 3e plaats, en wel 92,46 mtr. Gencom Lambada mocht als één van de laatste tractoren aanhaken en wist er vandoor te gaan met de 2e plaats! Gert, die op de bok van de Gencom Lambada zat wist dat hij in ieder geval voorbij de 100 mtr. moest komen, wilde hij de 2e prijs te pakken krijgen. Hij stopte dan ook precies tussen ons afstand en die van Hella Lambada op 104,59 meter. 

Het was een mooie dag ondanks de hitte, en we zijn tevreden met het resultaat, al hopen we nu toch echt eens een andere plaats op het podium in de wacht te slepen dan de 3e. :-) Aanstaande zaterdag is onze thyuiswedstrijd, de Beach Pull in Putten. We zullen er alles aan doen om daar een mooi resultaat neer te zetten! Extra Spannend natuurlijk!! We hopen jullie allen te zien! 

 

« Terug