1e in Stroe!

IMG_5397.JPG

Zaterdag 23 Mei mochten wij onze eerste Grand National wedstrijd verrijden in het nabijgelegen Stroe! Eindelijk weer eens een Nederlandse baan waar we onze sporen op mochten zetten!

Als 3e klasse mochten wij die dag van start gaan, The Riddle stond als 9e op de startlijst dus er reden vele mini's voor ons. En tijdens die run's welke voor ons verreden werden, werden behoorlijk indrukwekkende afstanden neergezet! Beide Lambada mini's en Vampire mochten een full pull behalen en hierna was het onze beurt. Met een prima run kwam The Riddle tot stilstand bij een afstand van 102,61 mtr. Na ons volgde nog 4 tractoren waaronder The Little Bandit, maar deze kwam tot stilstand bij de 98,82 mtr.
De finale was dus tussen beide Lambada's, de Vampire en the Riddle. Dit beloofde dus een spannende finale te worden!

De Hella Lambada mocht het spits afbijten! Echter werd deze tractor rond de 70 mtr behoorlijk wild en moest Wim van zijn gas afgaan. Hierna volgde Vampire met een mooie rechte stabiele run! Een mooie afstand was hier dan ook het resultaat; 93,29 mtr. Hierna volgde Gert Dingerink op de bok van de Gencom Lambada. De tractor ging mooi van start maar na eenmaal heel hoog gekomen te zijn met de neus begon ook deze Lambada te ''bokken'', uiteindelijk moest Gert de tractor net na de 80 mtr stil zetten op de witte lijn.. diskwalificatie volgde. Na deze run's was het de beurt aan The riddle. Voor ons een spannend moment, vooral na deze voorgaande runs gezien te hebben! Het kon werkelijk alle kanten op! Maar niets bleek minder waar, met een snoeiharde run waarin zelfs flink bijgeremd moest worden trok the riddle de kar door tot een verbazingwekkende afstand van 109,24 mtr!! Een super begin dus van de Nederlandse competitie! We merken wel dat alle tractoren bijzonder aan elkaar gewaagd zijn dus er zullen nog vele spannende wedstrijden volgen!!
Wij willen u ook attenderen op onze foto- en videopagina!

Aanstaande zaterdag alweer onze volgende wedstrijd in Loerbeek! Wie weet tot dan! 


« Terug