Winst in Putten in de super finale tegen "Little Bandit"

Zaterdag 12 juli was het dan eindelijk zover! Onze thuiswedstrijd in Putten.
Veel van onze sponsoren en kennissen hadden deze dag de moeite genomen om ons te komen bezoeken. Het was dan ook gezellig druk bij onze tent.

Een prachtige dag mocht dit voor ons worden! En dan uiteindelijk ook nog die felbegeerde 1e plaats in de wacht slepen! Dit alles in een uiterst spannende super finale tegen andere thuisrijder Couzijn van Heuvelen.
Rondom de pauze kon er bij onze tent een lekker warm broodje genuttigd worden, we willen Kolmer elektromotoren hiervoor nogmaals bedanken want dankzij hen werd dit mogelijk gemaakt!

Wij als team hebben er in ieder geval van genoten! Na de pauze zouden wij als tweede klasse starten, echter het liep alles anders dan gepland door problemen in de klasse voor ons en ging onze klasse zo,n anderhalf uur later dan gepland van start. Helaas hebben we vernomen dat hierdoor niet iedereen in de mogelijkheid is geweest tot onze klasse te blijven. Voor diegene die wel konden blijven om ons te zien rijden, bedankt voor het geduld! Tijdens de eerste run's werden drie full pull's verreden, The Little Bandit, Vampire en wij mochten tot de gelukkige behoren! Ook Gencom Lambada mocht mee naar de finale met de verste afstand na de Full Pull. In de pull off (finale) gebeurde echter iets wat we niet vaak zien! Een tweede full pull werd neergezet door de Little Bandit! Al gauw rees de vraag of er nog een tweede full pull bij zou komen omdat we dan te maken zouden gaan krijgen met een super finale. Iets wat eigenlijk nauwelijks voorkomt. De lambada volgde na de Little Bandit en bleef achter hem met een afstand van 90,30 meter. Toen mochten wij het opnieuw proberen! Ook onze Riddle had er zin aan en mocht ook een tweede full pull behalen!! Dit betekende dus gelijk zodat ook wij door zouden gaan naar een super finale! De spanning liep op bij ons als team maar ook onder het publiek. Wat een uitzinnig spannende wedstrijd was dit! Uitgerekend op onze thuiswedstrijd waarvan zoveel bekenden getuige zouden zijn! Als laatste tractor in de finale mocht Vampire het proberen maar ook deze kwam niet aan de full pull, met een mooie afstand van 104,91 meter mochten zij op de 3e plaats eindigen. In de finale mocht wederom de Little Bandit als eerste van start, met een mooie stabiele run kwam deze uiteindelijk tot een  behoorlijke afstand van 97,28 meter tot stilstand, wederom erg ver dus! Toen wij van start gingen werd het een spannende strijd! Erik moest toch behoorlijk bijremmen om de lijn niet te raken en hierdoor mindert de tractor snel vaart. Op het oog kwam The Riddle verder, maar vol spanning werd er afgewacht door iedereen op de uitslag van het scorebord want deze moest uiteindelijk de definitieve afstand neerzetten. Tot op de laatste seconde bleef het spannend maar toen het scorebord dan eindelijk 98,33 meter aangaf bleken wij de winnaar!! Het Bandit team had langs de baan onze run meegekeken en kwam gelijk bij ons om ons te feliciteren en wij hen. Voor beiden een thuiswedstrijd en voor beiden een super resultaat in een ontzettend spannende, bijzondere strijd! Iets om geweldig blij mee te zijn! We zijn erg dankbaar dat we deze strijd aan onze thuispubliek en onze aanwezige sponsoren mochten laten zien! Iets waar we allen hard voor werken maar tijdens de wedstrijden geheel niet altijd in de hand hebben.  We hopen dat we de aanwezigen zo een mooi deel van onze passie kunnen hebben laten zien! 


Tot slot willen we alle sponsoren die deze dag wat voor ons betekent hebben heel hartelijk bedanken, jullie hebben het mede mogelijk gemaakt dat wij deze dag zo mooi konden  organiseren! En niet te vergeten ook al onze andere sponsoren, zonder jullie allen zouden wij deze mooie sport zeker niet uit kunnen oefenen!

« Terug