Lidkӧping eerste competie wedstrijd

image1.JPG

Op vrijdag 19 Mei was het dan eindelijk zover! Onze eerste competitie wedstrijd van 2017! En dit werd, geheel tegen onze verwachting in, de Eurocup wedstrijd in Zweden.

Want eigenlijk was de bedoeling dat onze eerste wedstrijd een week eerder plaats zou vinden, en dan wel in Stroe. Helaas kregen we te maken met motorische problemen voorafgaand aan deze wedstrijd en moesten we noodgedwongen onze eerste wedstrijd op het laatste moment afzeggen. Ontzettend balen natuurlijk want hierdoor hebben we een flinke achterstand gekregen in de Nederlandse competitie. Inmiddels weten we wel dat dit niets hoeft te zeggen over het uiteindelijke eindresultaat want in tractorpulling liggen eigenlijk alle kansen open tot aan het einde van het seizoen. Wel is het nu zaak om stabiel mee te blijven rijden in de competitie om nog enigzins hoog te eindigen in de eindklassering. 

Gelukkig konden we de tractor wel gereed krijgen voor onze eerste Eurocup wedstrijd, een week na Stroe, en wel in Zweden- Lidkoping!
Op donderdag avond, 19 mei vertrokken we omstreeks 19.00 uur richting deze wedstrijd. Een forse reis lag in het verschiet maar gelukkig mochten we op vrijdag rond 13.30 uur aankomen op het wedstrijd terein zonder einige vertraging of problemen. Want ook de reis was voor ons wel een dingetje aangezien tijdens deze zelfde reis vorig jaar onze bus is stuk gelopen. Deze afstand en reis was ook weer de eerste verre reis die onze bus zou maken. Maar gelukkig zat alles ons deze keer mee en verliep alles soepel en goed.

Helaas verliep de start van onze klasse anders dan gepland die avond. De sleepwagen bleek na de eerste (proef)run van Toplenzen Lambade (afstand 95,33 mtr)  kapot te zijn en er werd overgegaan op een andere klasse om deze problemen in tussentijd te verhelpen. Zo omstreeks 22.00 uur pas werd onze klasse hervat. Team Lucky ducky mocht zich nu gelukkig prijzen met de proeftrack en reed hierbij een afstand van 98,62 mtr. Hij zou deze proeftrack later overdoen met een full pull als resultaat. Op alle tractoren na verreed ook de Toplenzen Lambada nog een full pull. Helaas hadden wij maar één kans deze avond en aangezien we met onze nieuwe motor op safe reden moesten wij genoegen nemen met een afstand van 96,37 mtr. Wel moet gezegd worden dat we een super strakke run hadden en we uiterst tevreden zijn over het presteren van onze nieuwe motor met deze dusdasnig ''tamme'' afstelling. Van hieruit gaan we ons vermogen steeds iets meer uitbouwen en hopen we een steigende lijn in het presteren te behalen. Onze eerst volgende (Eurocup) wedstrijd zal zijn in Bernay (F) 3 juni aanstaande!

« Terug

  • irritech