Beach Pull Putten

DSC00043.JPG

Zaterdag 11 Juli was het weer zover! Onze thuiswedstrijd in Putten! En wat een prachtig evenement had de organisatie en zijn vrijwilligers er weer neergezet! En ook wij krijgen ieder jaar, op dit evenement de mogelijkheid om eens extra uit te pakken!

Dit jaar mochten we wederom een prachtige tent gebruiken van onze sponsor Tenttec. We hebben er ontzettend veel leuke reacties op gehad en zelf waren we ook erg blij met deze prachtige strechtent! Verder was de tent weer super aangekleed met prachtige bloemstukken gemaakt door Jeffrey van Koping flora.
Kortom, de sfeer zat er al goed in bij aanvang van het evenement! Natuurlijk voor ons altijd een dag met een dubbelde lading! Met de wetenschap dat veel bekenden en sponsoren je die dag bezoeken geeft het natuurlijk wel extra druk om goed te presteren!

Rond de klok van 17:30 uur begon dan ook onze klasse, de mini-unlimiteds. Little Bandit mocht het spits afbijten met de proeftrack en deze deed dit hartstikke goed door een full pull neer te zetten. De sleepwagen bleef na deze run staan dus de Bandit mocht zich ook gelijk tot één van de finalisten noemen. De eerst volgende finalist was de Gencom Lambada die met een snoei harde run zijn gas dicht deed tot over de Full Pull lijn. Als 7e tractor mochten wij het gaan doen! En gelukkig, ook The Riddle kwam met een mooie run tot stilstand aan het einde van de baan. Super!! Er waren vele tractoren in onze klasse, ook buitenlandse tractoren reden mee omdat deze dag de laatste Eurocup wedstrijd werd verreden. Tijdens deze wedstrijd werd dan ook niet alleen een Nederlandse competitie verreden maar werd ook beslist wie de nieuwe Eurocup Kampioen zou zijn! Echter, alle andere tractoren konden zich niet kwalificeren voor de finale deze dag. Alleen Hella Lambada die aan het einde van de klasse nog een mooie full pull neerzette. 4 finalisten dus uiteindelijk!

Tijdens de finale mocht Couzijn met zijn Little Bandit de eerste trek poging maken! En wat bleek er een ontzettend zware sleepwagen afstelling te zijn!! The Little Bandit kwam al tot stilstand bij een afstand van 64,65 mtr! Dit zijn we niet gewend van een finale met zulke sterke tractoren! Maar ook Gencom Lambada die hierna volgde had het zwaar en kwam tot stilstand bij 62,66 mtr. Hierna mochten wij het wederom proberen! Ook The Riddle bleek er moeite mee te hebben en moest zich achter de afstand van Little Bandit aanschuiven, maar oh wat scheelde dit weer weinig!! Met een afstand van 64,30 mtr. was het verschil weer minimaal.. Hella Lambada mocht het spreekwoordelijke hek van de klasse sluiten en deze deed dit spectaculair met de verste afstand van 67,95 mtr. Doordat Hella Lambada 1e werd in de dagcompetitie klom deze ook gelijk een stuk in het tussen klassement van de Eurocup. Dit bracht de uiteindelijke stand in het Eurocup klassement met Little Bandit als de winnaar, De Hella Lambada had onze 2e plaats ingenomen na deze wedstrijd en wij zijn geeindigt op de 3e plaats. Zowel dus in de dag competie als wel in de Eurocup competitie. Natuurlijk hadden we beter gehoopt en we zijn dan ook druk bezig, uit te zoeken waar voor ons nog verbeterpunten liggen. We hopen dan ook de 2 aankomende en laatste Grand National wedstrijden nog wat te verbeteren!

Na onze klasse was het weer gezellig druk in onze tent! Vele sponsoren en relaties hadden de moeite genomen om ons deze dag te bezoeken! Met mooie relatiekaarten en keycords welke gemaakt zijn door onze sponsor Don Designs konden deze groep mensen zich de gehele dag in onze tent voorzien van een hapje en een drankje. Ook Kolmer electro motoren willen wij bedanken dat zij ons dit jaar ook weer met zo,n ontzettend grote groep mensen hebben bezocht!! Zij hebben het dit jaar weer mede mogelijk gemaakt dat wij dit alles konden doen, dit ook ten aanzien van het buffet wat er was!
Wat is het toch mooi om te zien dat zoveel mensen ons het beste toewensen en ons willen steunen in het uitoefenen van deze mooie sport! We zijn onze sponsoren daar dan ook onzettend dankbaar voor!

We willen iedereen bedanken die ons deze dag bezocht heeft en we hopen gauw tot ziens!

« Terug