Europa's Beste!

IMG_3048.JPG

Op zaterdag 27 augustus zijn we afgereisd naar Engeland, Great Eccleston, voor de Europese kampioenschappen, en YES, we hebben gewonnen!!

De Donderdag avond voorafgaand aan de wedstrijd zijn we al vertrokken. Deze donderdag nacht zijn we met de boot naar Engeland gevaren. Vrijdag ochtend kwamen we aan in Engeland en rond de middag kwamen we aan op het wedstrijd terrein. Zaterdag avond, ongeveer 18:00 uur ging de mini unlimited klasse van start.
Voorafgaand aan de wedstrijd hadden we besloten dat Erik deze wedstrijd weer zou rijden, dit omdat met Erik op de bok de balans van de tractor beter leek te zijn op deze baan. Spannend dus!!
Met The Riddle als 2e tractor op de startlijst mochten wij toch redelijk het spits afbijten! De Blower Power had de eerste run maar hierna volgde een kleine bui waardoor er een kleine pauze ontstond. Hierna mochten wij het dan proberen en met een prima run mochten wij de Full Pull vlag bereiken! Hierna volgden er meerdere full pull's door Little Bandit, Hella Lambada, Thor (D), Gencom Lambada, blower power (N), Total exception, Iron Toy (ZW) en Cougar (ZW),

De Blower power mocht in de finale opnieuw als eerste tractor aanhaken, met een mooie afstand van 88,93 mtr had deze tractor de 3e plaats te pakken!
Hierna volgden wij, met een opnieuw goede run kwam The Riddle tot stilstand bij een afstand van 95,15 mtr. Natuurlijk lijkt dit een goede afstand maar met nog zoveel tractoren te gaan in de finale is het nog maar de vraag of deze afstand voldoende zou zijn. Echter, bleek na een aantal andere tractoren gezien te hebben dat onze afstand toch echt niet de minste zou zijn! Hella Lambada kon niet terug komen in de finale ivm motor schade. Little Bandit moest met een afstand van 61,63 mtr genoegen nemen en eindigde hierdoor op de 7e plaats. Gencom Lambada had uiteindelijk de 2e plaats te pakken met een afstand van 91,91 mtr. Pullingteam Thor ging er vandoor met een mooie 6e plaats met een afstand van 78,85 mtr in de finale!
Voor de volledige uitslag van deze wedstrijd verwijzen wij u door naar de websive van de etpc, www.tractorpulling.com 

Met onze afstand hadden wij dus de 1e plaats te pakken!! Super!!
Voor alle foto's van dit mooie weekend klik hier

« Terug