Pech en geluk in Lidkoping!

13262390_1396566807035640_562741113_o.jpg

Op donderdag ochtend 19 Mei begon onze reis richting het Zweedse Lidkoping! Wat een pittige reis is dit geweest doordat we stil kwamen te staan met onze bus! Erik kon gelukkig de bus, die er acuut mee ophield, uit laten lopen op een parkeerplaats waar we al snel moesten concluderen dat de busmotor niet meer te repareren viel. Met hulp van Jan Bakker en Henk de Ruiter konden wij gelukkig uiteindelijk onze reis vervolgen met vervangend vervoer. Maar eerst moesten wij wachten op de wegsleepdienst die rond 1.00 uur die nacht arriveerde, dytech heeft ervoor gezorgd dat de wegsleepdienst zo snel geregeld was!

Nadat de wegsleepdienst arriveerde en de bus opgeladen was hebben wij onze weg vervolgt naar Lidkoping. Die nacht hebben we doorgereden totdat we op het wedstrijd terrein arriveerde. De Bandieten hebben ons het hele weekend geholpen met eten en drinken en spullen die we misten doordat we niet alles mee hadden kunnen nemen uit de bus. Ook hen willen wij daarvoor super bedanken!! Het was een pittige reis en tijdens het weekend wat behelpen met al met al was het ontzettend gezellig! Op vrijdag 20 mei werd de Eurocup wedstrijd verreden. Die avond om 19:00 uur zou de wedstrijd van start gaan maar door regenval liep dit erg uit. Uiteindelijk ging de wedstrijd rond 19:45 van start. Tijdens de voorbereidingen voor onze wedstrijd hadden we al geconstateerd dat er een moeilijke baan lag, we hadden dus al onze bedenkingen bij de run's die zouden gaan komen.. Couzijn mocht met zijn Little Bandit het spits afbijten! Met een afstand van 50,20 kwam de Little Bandit tot stilstand en was de eerste ''proef-afstand'' bekend. Hierna volgde Gencom Lambada maar doordat deze geen oliedruk had kwam deze maar tot een afstand van 18,69. Hierna volgde wij met een laatste proeftrack, ook Marcel maakte een wilde run en moest bij een afstand van 55,85 van zijn gas af om ernstige bokkensprongen te voorkomen. Blower Power mocht hierna de eerste officiele afstand neerzetten, 71,72.
Hierna volgde Cougar met een afstand van 72,21. Wild Toy zette een afstand van neer van 67,96. Little Bandit mocht het hierna weer proberen maar helaas kreeg deze met ernsite motor problemen te maken en moest genoegen nemen met, toch nog een hele mooie afstand van 82,94. Burning Baby, Iron Toy, Reny's Mission imposible bleven ook rond de 70 meter tot stilstand. Total Exception kwam bij een afstand van 76,46 tot stilstand. Hella Lambada mocht hierna, helaas werd de tractor erg wild en was een afstand van 46,60 alles wat de tractor geven kon. Gencom Lambada kwam hierna voor een nieuwe poging. De tractor had een goede run en bereikte een afstand van 91,20! Hierna mochten wij als laatste tractor in de klasse. Erg spannend want we hadden besloten dat, nadat iedereen zijn run over de linkerzijde van de baan had genomen, wij op rechts zouden gaan starten. Dit bleek later een goede keus was nadat de Riddle behoorlijk onstuimig van start ging werd deze halverwege de run rustig en trok hem helemaal door naar de full pull lijn! Een Full Pull!! Super!!
Wat een mooi resultaat na zo,n lastig begin van onze reis. Dit resultaat heeft alles goedgemaakt!

Deze week zullen wij er alles aan doen om The Riddle weer volledig te controleren, de Riddle bus hopen wij ook zo snel mogelijk weer op de weg te krijgen. Aanstaande zaterdag staat onze volgende wedstrijd alweer op het programma in Loerbeek! Erg druk en het kost ons als team momenteel veel inspanning om telkens alles op tijd klaar te krijgen maar we gaan ervoor!

« Terug