Party on The Beach!

IMG_1860.JPG

Onze thuiswedstrijd op zaterdag 9 juli was weer één groot succes met als klap op de vuurpijl, de winst!!

Op Zaterdag 9 juli moest het dan gebeuren! Onze thuiswedstrijd in Putten! Na een aantal weken van voorbereiding leek alles er klaar voor! Onze sponsoren en relaties zouden ons deze dag ook in grote getalen bezoeken dus al met al weer een hele organisatie! Maar ''het Riddle-veld'' stond er rond 13:00 uur weer piekfijn bij en tevreden konden wij onze bezoekers ontvangen.


Rond de klok van 15:00 stroomden de bezoekers binnen, de Riddle tent stond al snel gezellig vol. Vanaf 17:00 werden onze gasten voorzien van een warm- en koud buffet. En onder het genot van een Riddle drankje hing er een gezellig sfeer! Tot dusver was de dag dus geslaagd! Maar vanaf 19:30 uur begon het dan echt spannend te worden aangezien de mini-unlimiteds dan van start gingen! Met drie proeftracks in onze klasse werd uiteindelijk de afstelling bepaalt. De eerste officiele run was voor Total Exception en met een mooie stabiele run eindigde deze bij een afstand van 102,52 meter, Hierna was het de beurt aan Vampire en eveneens met een snoieharde stabiele en rechte run moest hij over de 110 meter van zijn gas! Hierna mochten wij aanhaken. Bij The Riddle verliep de run niet ''vanzelf'' en al dansend mochten wij ons gelukkig ook tot de finalisten voegen! Wat een reacties uit het publiek wanneer we langs hen heen weg gesleept worden! Echt super!! Iedereen leeft echt mee en lijkt eveneens net zo blij te zijn als wij met deze full pull! Echt een bijzondere ervaring ieder jaar weer voor het eigen thuis publiek.
Hierna mocht de andere thuisrijder, Little Bandit het proberen! En natuurlijk ook zij, mochten zich met een mooie run, onder luid gejuich van het thuis publiek tot de finalisten noemen. Voor de tractoren die hierop volgden werd het ingewikkelder, reny's mission imposilble mocht zijn proeftrack overdoen maar eindigde buiten de baan, ook Hella Lambada die zijn proeftrack overdeed had een onstuimige run en moest bij een afstand van 66,80 meter noodgedwongen van zijn gas. Pokerface had echter wel een mooie run en had een mooie afstand van 93,25 wat hem uiteindelijk de 5e plaats opleverde! Lambada 8 mocht het hierna proberen maar Gert kon de tractor niet van de witte lijn afhouden om hem vervolgens toch flink te raken. Echter, rijd deze tractor niet mee in de nederlandse competitie en kun je het meer zien als een demo. Gert kon er daarom ook wel om lachen. Little Rascal had bij de 28,76 meter schade waardoor de tractor stil viel. Backdraft had een afstand van 77,39 meter en Gompie kwam tijdens zijn meerdere keren zo hoog en belande uiteindelijk met sleepwagen en al buiten de baan. Almer zal vast gedacht hebben; als je het doet, kun je het maar beter goed doen! En ook dat gaf natuurlijk de nodige reactie vanuit het enthousiaste Puttense publiek!

Hierna volgde de finale met, Total Exception, Vampire, The Riddle en Little Bandit.
Total Exception- Helaas kwamen er weer wat bekende problemen tot uiting en trok de tractor flink naar de lijn, Gelukkig kon Mark Blom het gas nog precies op tijd dicht gooien om een disqualificatie uit te sluiten!
Vampire- En met opnieuw een snoeiharde, stabiele, rechte run kwam de Vampire tot een behoorlijke afstand van 99,17 meter.
The Riddle- Een ook wij mochten een mooie run hebben maar o... wat word die tractor de laatste meters hard afgeremd en dan gaat het erom spannend. Voor het oog eindigde The Riddle op dezelfde afstand als de Vampire dus het score bord moest uitsluitsel geven! En toen het score bord eenmaal zijn afstand gaf sprongen alle puttenaren onder luid gejuich van hun stoelen op want The Riddle stond voorlopig bovenaan met een afstand van 100,90 meter. Wauw wat een spannende strijd!! En de strijd was nog lang niet gestreden want grote concurent Little Bandit moest nog komen!! En natuurlijk ook op zijn thuiswedstrijd zaten alle puttenaren weer op het puntje van hun stoel..... Wat ging deze Little Bandit doen....
The Little Bandit- ging mooi van start en klom er lekker in. Met een mooie balans en een rechte run stevende hij af op de leidende afstand. Tot echter het noodlod toesloeg en de tractor met een plof stil kwam bij een afstand van 89,76 meter. Wat een abrupt einde van zo,n spannende strijd en wat ontzettend vervelend natuurlijk voor de Bandieten om deze schade te krijgen..
Dit gun je natuurlijk niemand maar ook dit hoort bij het spel en de motorische sport, want oh wat word er momenteel veel gevraagd van de motoren en onderdelen..
Maar tegelijkertijd was het natuurlijk feest bij de Riddlers!! Gewonnen op eigen thuisbasis!! Na al zo,n geweldige geslaagde dag was dit toch wel de kers op de taart!!
Hierna kon het feest natuurlijk los barsten en duurde het tot in de late uurtjes..
Wij willen een ieder bedanken, die deze dag de moeite heeft genomen om ons te bezoeken. Om deze dag samen met ons mee te maken. Onze sponsoren willen we ontzettend bedanken voor hun inzet en vertrouwen in ons als team en onze tractor!!
Onze competitie is nog lang niet ten einde, aanstaande zaterdag staat onze eerst volgende wedstrijd alweer op de planning in Cadzand. Een spannende strijd zal het nog worden deze Nederlandse competitie, waar we na afgelopen zaterdag koploper zijn geworden. Maar wel, met maar 1 punt verschil op de Little Bandit die nu op nummer 2 staat in de Nederlandse competitie. Kortom, er kan nog van alles gebeuren!! We houden u op de hoogte!!









« Terug